tisdag, februari 23, 2010

Några slående iakttagelser

- Man får inte glömma hur svårt det är att ta medalj i ett OS. Det kan verka lätt när man ser Charlotte Kalla, men många OS har passerat under vår gemensamma frustration och depression pga medaljbrist. Respekt, Charlotte.
- Spanske trendvinmakaren Tomas Cusinés Geol, storebror till Vilosell, är lika briljant om än något stramare och elegantare. Missa inte denna godbit. Finns på välsorterade Systembolag.
- Det vi i Sverige kallar medarbetarsamtal heter ju på engelska performance review. Eftersom vi svenskar har svårt med auktoritet vill vi ju inte kalla detta fenomen för prestationsutvärdering, hu, utan det är ju något helt annat. Vilket får till följd att den stackars engelske översättaren väljer att översätta med "employee dialog".
- Peter Gabriel är den enda artist jag numera köper ohörd. "Scratch my back" är som vanligt lysande, gillar ofta coverplattor (B. Ferrys - inte Björn, märk väl, "These Foolish Things" tillhör fortfarande min All time top 5.) Godbitarna är "Philadelphia" (Neil Young!), "Listening Wind" (Talking Heads) och "My Body is a Cage", biten av Arcade Fire. Vem snodde förresten mitt ex av deras första platta?
- Läs "My favourite wife" av Tony Parsons om du vill ha en aktuell bild av Shanghai. Hur håller man sig såpass uppdaterad om andrahustrur och etisk leverantörsrevision? Studiebesök?
- Kul att Trelleborg begåvats med en såpass passabel indier som Masala House, nu finns det ett tredje alternativ till sushin Godai och Thai:en.
- Igår fick jag för första gången besked om pengar tillbaks av en bank för att de gjort fel och snott pengar av mig utan min vetskap. Annars är man ju som liten medborgare nästan alltid blåst. Leve etik och CR! 2000 rikare!
- Det snöar för mycket. Och för ofta.
- Riesling är gott i alla lägen, vilket inte är någon sanning beträffande vin i allmänhet.
- Bra att webbförsäljning äntligen blivit verklighet på gulgröna monopolet.
- Vinbaren R på Gammel Mönt i Köbenhavn var nästan folktom vid 5 på fredagen. Danskarna verkar drabbade.

Inga kommentarer: