måndag, september 17, 2007

Drömdagen i Barcelona i åtta korta punkter

1. Vaknar tidigt på suveränt belägna och samtidigt ljusa och trevliga hotellet NH Duc de la Victoria.
2. Snörar på skorna för en språngmarsch uppför Montjuïc, kan rundan sen tidigare. Men var det verkligen så brant? Jo, det var det nog. Och oj vilken utsikt uppe från simstadion högt uppe på berget. Magnifico!
3. Frukost på Kasparo, Pl. Vicenc Martorell 4, strax intill Ramblan. Solen skiner så skönt på min boccadillo med jamon dulce och queso.
4. Liten shoppingrunda på stan, därefter buss 59 från Ramblan ner till Barceloneta och Porto Olimpico. Lunch på solstekta Agua, Passeig Maritim 30, med grillad "Hake" och Martin Codax Albarino. Färska fikon med italiensk mascarpone(färskost)gegga...no comments.
5. Kollar badarna. Badar själv.
6. Vilar lite på hotellet.
7. Middag på Ovic på Carrer Aribau 106. Vi är där tidigt på svenskt manér (21.00) så vi blir först serverade och inte lidande av lite underbemanning. Jamon Ibérico/alt. Carpaccio först, smälter i munnen. Splendido sjötunga sedan. Terras Gaudas, en albarinobaserad nyhet för mig därtill. Efterrätten heter Pina Colada!!!
8. Avslutar in style med mojitos och gimlets på suveräna Boadas på Carrer Tallers 1, en kanonfin cocktailbar alldeles intill Ramblan där tiden stått still sedan 1930-talet, komplett med bartenders i smoking och lite angostura i sockret innan det muddlas med myntabladen, en egen touch på Hemingways favoritdrink.

Ja, så såg min lördag ut och den överträffas nog bara av dagen efter, söndagen, då vädret var ännu bättre och vi lunchade på Ca La Nuri på stranden. Eller fredagen när vi var på El Xampanyet...eller paellan på restaurang Barceloneta med Alella-vin till.

Inga kommentarer: