söndag, november 07, 2010

Middag tillsammans

Att laga middag är ju ett bra sätt att umgås med sina vuxna barn, i det här fallet min dotter Jasmin hemma på besök. Vi hade en lammstek, pilgrimsmusslor och löjrom hemma, så då borde vi väl kunna sno ihop nåt? Jasmins iphone sökte fram förrätt och efterrätt: svenska kocklandslagets pilgrimsmusslor med löjrom. Man steker dem hastigt och delar dem i hälften i puckar, en blandning av lök, pepparrot och grönt på detta, sen löjrom och pressad citron överst. Vi strödde gräslök över...

Till detta Willi Schaefers Moselriesling, en Graacher Spätlese.

Varmrätten blev en gryta av lammsteken i bitar, blandat med paprika i olika färger, lök, vitlök, selleri, morot, och så småningom även kikärter, linser och zucchini. Puttra i kalvbuljong med salt, peppar och rosmarin. Finpotatis och brysselkål till detta.

Vi drack ett fynd jag gjorde i Berlin till, Alain Graillots Crozes-Hermitage från 2001.

Så iphonefterrätten: Maränger och frukt (krusbär från Ven och björnbär från Motala). Vi vispade marängsmeten i tio minuter med elvisp, och blandade i citronsaft och skal. Gräddade i fyrtio minuter. En sås av lemoncurd och saffransglögg (eftersom vi inte hade limoncello), plus vaniljglass och bären i blandningen som totalt kan liknas vid en upgrade marängsviss....Vi serverade i limegröna margaritaglas med Moscato till. Var det gott? Jaaaaa.

Inga kommentarer: