onsdag, december 20, 2006

Köket och Havet

Lämna döda red snappers vid Medelhavet!!!


Salt & Brygga, Rätt vid Havet...lite inflation i de nysvenska krognamnen kanske. Köket och Havet i Smyge är inrymt i f.d. Fabians Skafferi, förra namntrenden bortspolad således.

Inredningen är trevlig och nysvensk den också. Vinlistan kort men intressant, hann spåra en som jag upptäckt oerhört trivsam bekantskap, det toscanska DOC-vinet Vernaccia di San Gimignano på glas. Och så fick jag inte tillfälle att prova den. Måste dit igen...

Finfin zucchinisoppa först, med en schysst chiliolja i, därefter enda lilla plumpen i protokollet, en Red Snapper med mandelpotatis och blandad ljummen sallad. Alltså, om vi är i Sverige med utmärkta fiskar på nära håll ska man inte behöva använda långväga importerad Snapper som hinner förfrysa på vägen. Köttet var lite segt och inte så skoj, även om smaken i sig var OK. Här kommer det gamla miljösamvetet fram. Ät lokalt! (Om möjligt...)

Efterrätten var en pannacotta med passionsgele överst. Gytt! Om jag bara inte hade tvingats till lättöl... Och kavringen var värd en omväg bara den!

Inga kommentarer: