lördag, januari 01, 2011

Nytt år...


Ja, då var det 2011. Vi hade en lugn nyårsafton efter vad som känns som ett hektiskt år, och satsade på skaldjur traditionellt: ostron och hummer från Limhamns Fiskrökeri. Franska ostron, hyfsat lättöppnade även om man aldrig får ha brått med den saken...Ruinart till, vi sparade en slurk till tolvslaget.

Hummerklorna åt vi naturella, och kroppen var Hummer Thermidor på klassiskt vis med köttet blandat med vin, senap och schalottenlök och gratinerad med schweizerost. Skön kombo, till detta finstämd alsaceriesling från Bott-Geyl.

Efterrätten gjorde jag ur minnet av en mästerlig sak från Malta, en charlotte, nämligen rulltårteinpackad hallonripplad glass under marängtäcke med hallonsås(mixade bär) till. Sött, friskt, fruset och bakat i samma tugga.

Trots att vi gjort roliga resor under 2010 (Barcelona, Berlin x 2 för min del, fin sommar på Ven, Singapore/Bali och en sväng till USA) så känns det som ett tufft och jobbigt år (med askmoln, terror, Haiti, oljekatastrofen bara som prov på prövningarna). Jobbet har krävt mycket och helhetskänslan är slitenhet.

Nyårslöftet är väl i princip uppfyllt eftersom det handlar om att dra ner, jag har sedan tidigare bestämt att avgå från mitt styrelseuppdrag i Malmömunskänkarna. Förhoppningsvis leder detta till mer tid för rock'n'roll och skrivande. Och att komma ut i friska luften...

Inga kommentarer: