tisdag, juli 07, 2009

Bali revisited


Den 24 maj anlände vi till Bali, och efter en skön stund på Balangan Beach åt vi middag på en suverän sushirestaurang, TAKE, som ligger på Jalan Patih Jelantik, åt Kutahållet till. För första gången åt jag Otoro sashimi, den alldeles otroligt mjälla magdelen på tonfisken. Unbelievable. Sushilexikon: Otoro (oh-toh-roh), which is sometimes labeled o-toro, is the fattiest portion of the tuna, found on the very underside of the fish. This cut is fatty almost to the point of falling apart and can literally melt in your mouth.

Andra bra restauranger denna gång var Ultimo på Jalan Laksmana i Seminyak, suverän standard till mycket överkomliga priser. Vad sägs om Penne Gamberetti för ca 30 spänn? Eller filé mignon för 40? Och en flaska Hatten rosé, det enda schyssta lokala vinet, för ca 100 kronor? (då ska man hålla i minnet att alkohol är dyrt i Indonesien...) Vi var även på Café Bali på samma gata, också bra men med något högre priser och "gullig" inredning.

Efter en tur till Java bodde vi i Tuban, alldeles intill flygplatsen, på det nyinvigda Holiday Inn som finns där. Helt OK. Komplett med italiensk restaurang och välfungerande japansk rumptvätttoalettmekanik.

1 kommentar:

Joel Carvalho sa...

Guten Tag,
Zeigen Sie Ihren Blog und fand es sehr interessant und fesselnd ...
Ich habe ein Blog, um Weine und immer gut Ihre Website haben auch dieses Problem, ist vielseitig, und möchte Sie bitten, wenn ich könnte, den Link auf meiner Seite, die ist viel besucht:

http://do-nariz-a- boca.blogspot.com /

in Ihrem Blog ... Ich wäre sehr dankbar.
Wenn Sie, schicken Sie eine E-Mail an diese Adresse: pirusas.carvalho @ hotmail.com

Abraços
Antworten