tisdag, februari 14, 2006

Till dig som gillar vin


Om man som jag är på gränsen till besatt av vin, hur gör man för att få spännande upplevelser? Ett sätt jag kan rekommendera är att gå med i en nätbaserad vinklubb som Tryffelsvinet (http://www.tryffelsvinet.se). Man får e-post med vinbeskrivningar som får det att vattnas i munnen på en.

Jag har köpt deras Gott & Blandat-lådor och en del annat vid flera tillfällen och aldrig blivit besviken. OK, de är inte billigast i världen, men kvaliteten är väldigt hög för pengarna.

Föreningen Munskänkarna är förstås ett sätt att träffa likasinnade. De har regelbundet provningar, och de kör vinkurser med seriöst (för seriöst?) innehåll. Är själv än så länge på ettbetygsnivån.

Allt om Mat har bra vinbedömningar, särskilt det stora vinnumret en gång om året. Att införskaffa valda delar av det de klassar som fyndviner brukar tömma plånboken rätt bra.

Tidningen Vin- och Barjournalen har också kul reportage och har börjat tipsa om exklusiva drycker ur beställningssortimentet till sina läsare.

Sist men inte minst: internationella vinsajter, t.ex. sådana som man kan handla från ger ju också glada tillfällen till nya upplevelser, Philipson i Danmark, Calle Bildts fru i Italien http://www.italiantradition.com/och Vinatis är några exempel som jag själv harv erfarenhet av. Ännu har inget fastnat i tullen, peppar, peppar...

Inga kommentarer: